Fuksit

Miksi elektroniikka ja tietoliikennetekniikka?
Nopeasti voisin lisätä tänne ohikuulleen esiin tulleita vastauksia: “No miksipä ei!” tai “On sitä huonompiakin valintoja tehty elämässä.” Tässä alassa erikoistutaan erilaisiin sähköisiin laitteisiin ja niiden takana piileviin toiminnan periaatteisiin ja sovelluksiin. Jos tietokoneet tai tekniikka kiinnostaa ylipäätään niin tämä on yksi niistä aloista, jonne kannattaa hakea. Kurssit ovat matematiikka ja teoria painotteisia, mutta mikäpä tätä maailma pyörittäisi, jos insinöörit eivät sitä kaavoineen laskisi muiden puolesta. Oman alan kesätöihin pääsee jopa ensimmäisenä opintovuotena ja palkka on hyvää.

Mikä ihmeen kilta ja mihin velhokouluun sitä tuli haettua?
Ainejärjestöjä kutsutaan yliopistossamme killoiksi. Killat ajavat oman alan opiskelijoiden etua ja järjestävät erilaisia tapahtumia pitkin lukuvuotta. Ensimmäisenä opiskeluvuotena pääsette mukaan mitä mahtavimpiin tapahtumiin, joissa sosialisoidutte muiden opiskelijoiden kanssa ja nautitte korkeaa teekkarikulttuuria ihan mahan täydeltä!

Kuka auttaa minua löytämään kavereita ja tutustuttaa opintoihin?
Tuutorit ovat tärkeimpiä oppaitasi opintojen alussa. Tuutorit kyllä pitävät huolen siitä, että mikään tieto ei ole enää sumun peitossa ja sen myös, että olet löytänyt itsellesi opiskelukavereita. Tuutoreilta saa ja PITÄÄ kysyä aina kun tulee mieleen jotain, he kyllä auttavat parhaansa mukaan tilanteessa kuin tilanteessa.

Jokin asia tympii ja tekee mieli vaikuttaa… Miten pääsen parantamaan maailmaa?
Killan toimintaa ylläpitää hallitus ja toimihenkilöt. Hallituksen tehtävä on päättää kiltaa koskevista asioista ja laittaa tapahtumat pyörimään. Killan hallitus muodostetaan vuoden lopussa vuosikokouksessa äänestämällä henkilöitä pesteihin. Uusi hallitus astuu voimaan vuoden vaihtuessa. Mutta juuri kuin luulit, ettei uusi opiskelija pääse vaikuttamaan asioihin, Ei hätää! Juuri sinulla on myös mahdollisuus osallistua hallituksen toimintaan ja tulla valituksi jo ensimmäisenä opiskeluvuotenasi!

Nyt kyllä puhut tylsiä… Missä ja milloin seuraavat bileet??!1
Kiltamme tapahtumakalenterista voit bongata itselle sopivimmat killan järjestämät pippalot ja tapahtumat. Osallistuessasi teekkareiden järjestämiin tapahtumiin, on sinulla mahdollisuus ansaita fuksipisteitä! Fuksipisteillä ansaitset kunnioitusta ja riittävällä määrällä saat itsellesi komean teekkarilakin Wappuna. Mutta ennen kuin mennään asioiden edelle, syksy tuo tullessaan fukseille helposti lähestyttäviä tapahtumia kuten esimerkiksi fuksi-infon. Fuksi-infossa käsittelemme aiheita, joita tulisi ymmärtää jo ensimmäisistä päivistä lähtien. Toki on paljon rennompaakin menoa, sillä lähdemme myös mahtavalle fuksiexcursiolle syksyn hämärtyessä.

Elämää helpottavia vinkkejä ja linkkejä:
Apua alkuun: Hyödyllisiä linkkejä fukseille
Vaikeita termejä?: Sanastoa
Lukutoukalle: Kiltalehti Sinssi
Bilehileelle: Tapahtumakalenteri
Jäykistelijälle: Killan säännöt