Terveisiä Isolta Kirkolta.

Tervehdys kaikille kanssaopiskelijoille! Niinhän siinä kävi, että kesä vierähti taas ohi nopemammin kuin kerkesi huomatakaan ja suurin osa on kerennyt jo takaisin koulun penkille. Uudet fuksitkin saapuivat, Wuhuu! Tervetuloa minunkin puolestani sähkön siniseen maailmaan!

Keväällä töitä hakiessani sattui mailiin tipahtamaan hyväksymiskirje Vaasasta ABB:ltä. Onneksi onni onnettomuudessa, enkä ollut ainoa, jolle kyseinen maili saapui, vaan neljä muuta opiskelija toveria ilmoitti myös saaneensa kyseisen työtarjouksen. Ei muutakuin kimppakämppä vuokralle, romut pakettiautoon ja  nokka kohti tuota ruotsinkielistä, pientä autonomista valtiota aivan Länsi-Suomessa. Aivan kaikki eivät saman katon alle mahtuneet, mutta onneksi yksi tovereistamme löysi nukkumapaikan oman isänsä ja äitinsä hoivista. Meille muille   neljälle tarjolle oli iso 4 huonetta + keittiö + sauna + parveke kattohuoneisto aivan Vaasan keskustasta; KELPAA! Tästä kuitenkin lisää syksyn ensimmäisessä Sinssissä. Heti kesän alusta meillä oli selvää, että talven opiskelu oli ottanut omansa ja  jokainen oli kerännyt vyötärölleen enemmän tai vähemmän ylimääräistä ja tarkoitus olikin päästä takaisin kuntoon kesän  aikana, sillä jokainen meistä omasi kuitenkin urheilu taustan.   Mutta mistä sopiva mittari mittaamaan tapahtuvaa kehitystä? Tähän vastaus saatiin aikaisemmin keväällä pidetystä sähkökiltojen yhteistyökokouksesta, jossa eräs Lappeen Rannan sähköteekkari ideoi teekkareiden 140-vuotisen taipaleen kunniaksi tempauksen, jossa tarkoitus olisi näyttää, että kyllä me teekkarit osataan muutakin kuin vain juopotella: Helsinki City Marathon 2012 lakki päässä!

Pakko kyllä myöntää että tuo tavoite tuntui alkuvaiheessa aika utopiselta, varsinkin kun kukaan meistä ei oikeastaan omannut minkäännäköistä juoksijan taustaa ja kesän ensimmäiset lenkit tuntuivat tuskastuttavan raskailta. Mutta niin vain pikkuhiljaa alkoivat Vaasan maastot tulla tutuiksi ja lenkkarit löytää muotonsa jaloissa. Työpaikan kuntosali toimi voimaharjoittelussa loistavasti ja Helsinki City Marathon nettisivut tarjosivat hyvät työkalut juoksukuntonsa kehittämiseen. Mutta paras lääke kunnon kohenemiseen oli kyllä ryhmäpaine! Et voinut jäädä sohvalle makaamaan, kun kämppis oli lähdössä lenkille ja huuteli hävyttömyyksiä, ellei takapuoli noussut penkistä! Kiitos pojille siitä! Ja niinhän se sitten koitti: Kauan odotettu, mutta pelätty elokuun 18. päivä lauantai ja pahin mahdollinen keli. Noin +24C lämpötila ja vain kevyt tuulenvire, edessä olisi pitkä matka. Kello 15:00 lähtölaukaus sitten pamahti ja hieman reilu 5000 juoksijaa rynnisti liikkeelle. Mukaan oli saatu Facebook eventin kautta kerättyä kourallinen teekkareita eri paikkakunnilta ja intoutuipa idean isä Matsu suorittamaan kyseisen tempauksen lakki päässä JA HAALAREISSA. Iso käsi Matsulle siitä, oot kyllä kova jätkä! Harmillisesti teekkarit eivät päässeet lähtöviivalla suorittamaan yhteislähtöä, koska väkeä oli niin rutosti ja juoksijat asettuivat lähtölinjan taakse aikatavoitteidensa mukaan. Lähtölaukauksen jälkeen reilun neljän tunnin ja 23 minuutin, usean epätoivon ajatuksen ja lukuisten luovuttamis mietteiden jälkeen allekirjoittanut ylitti maaliviivan ja sai mitalin kaulaansa. Ja voi pojat että jalkoihin koskee!

Nyt varsinkin Te Fuksit! Olette valinneet hienon vuoden aloittaa opiskelut tekniikan alalla, sillä Teekkarius täyttää siis tänä vuonna 140 vuotta! Syksyn mittaan tulee olemaan varmasti vaikka minkä näköistä ohjelmaa ja tempausta tähän liittyen. Osallistukaa kaikkeen avoimin mielin ja ideoikaa itsekin tempauksia, miten saamme meidät opiskelijat näkyviin tavallisen tallaajan silmiin positiivisella tavalla. Lisäksi olkoon tämä ohjeena myös vanhemmille tieteenharrastajille, että vaikka opiskelu viekin runsaasti aikaa, niin älkää unohtako järjestää itselle vapaa-aikaa ja liikkua. Liikunta piristää mieltä ja auttaa jaksamaan läpi tämän pimeän talven. Oulun korkeakoulu liikunta tarjoaa lukuisia laji vaihtoehtoja harrastamiseen, joten jokaiselle varmasti löytyy jotakin. Lisäksi killan urheiluvuorot ovat loistava tapa jatkaa verkostoitumista ja tutustua uusiin ihmisiin. Uutta verta kaivataan varsinkin killan salibandy vuorolla, jossa suurin osa pelaajista on keskimäärin jo valmistuneita. OTY järjestää myös maanantaisin teekkarien iltalenkin. Katsotaan josko ensi kesän HCM:lle saataisiin lakkipäitä jo pelkästään Oulusta toistakymmentä.

Loisteliasta lukuvuoden alkua kaikille! Nyt lenkille –>

Teekkarivastaavanne

Aleksi 

Vastaa